tipy a triky

Nacházíte se na straně: 2/4. Celkem je zde: 59 záznamů.
V tomto článku si ukážeme, ako jednoducho vytvoriť generátor hesiel pre svoje aplikácie. Script sa môže hodiť pri viacerých aplikáciách, kde je nutný prístup pomocou hesla. Princíp je veľmi jednoduchý, vystačíme si so základnými znalosťami PHP.
Vypsat počet lidí, kteří si právě pročítají naše stránky, můžeme velmi snadno například s využitím databáze a sessions. Dalším možným řešením je evidovat IP adresy klientů a sledovat jejich timeout jen prostřednictvím textového souboru.
Netradičním využitím takzvaných aliasů na webhostingu můžeme ušetřit nemalé peníze. V tomto článku si ukážeme, jak nastavit vše potřebné, a projdeme i případná omezení takového šetření.
Tentokrát se nejprve podíváme na nějaké funkce pro práci s textem v obrázcích a následně i na funkce zjišťující a pracující s rozměry obrázku. Nakonec je připraven ukázkový kód, v němž si získané znalosti vyzkoušíme na praktickém příkladě.
Přestože pro tvorbu webu není zpravidla potřeba ovládat dynamickou práci s obrázky pomocí PHP, najdou se chvíle, kdy tuto znalost lze využít, ať už potřebujete například automaticky generovat obrázkové grafy či takzvaně orazítkovat obrázky logem vaše...
V následujícím článku vám předvedu, jak můžete pomocí PHP vypočítat přesný čas východu a západu slunce na daném místě v daném čase. Navíc také zjistíte, pod jakým azimutem slunce vychází a zapadá.
Před nedávnem jsem se zde na Inteval.cz zabýval problematikou superglobálních proměnných a hlavně získávání hodnot z různých zdrojů. Ukázalo se totiž, že mnoho (nejen) začínajících programátorů v PHP má v této oblasti značné mezery. V podobném duchu ...
Rád bych navázal na svůj předchozí článek a ukázal vám další třídu pro zjednodušení nejčastějších operací v PHP. Tentokrát se budu věnovat základní autentifikaci uživatele.
Při použití include či require si však lehce můžeme přivodit nebezpečnou díru do aplikace. Popisovaný problém je velmi závažný, protože může zapříčinit nejen zcizení pracně napsaných skriptů, ale třeba i vymazání databáze, protože heslo k ní se dá sn...
Tento článek je určen pro začínající programátory PHP. K jeho napsání mě přivedly neustále se opakující dotazy na různých programátorských fórech a diskusích. Oním problémem je získávání hodnot předaných v adrese stránky nebo obdržených z formuláře. ...
Pokud požíváte na svých webech formuláře, víte, jak je mnohdy pracné všechny zadané údaje kontrolovat. Nabízím vám PHP třídu, která tuto "otrockou" práci udělá za vás. Vy jen zadáte pravidla.
Jak udržet vysokou přehlednost skriptů v rozsáhlých projektech a neztratit nic z flexibility designu? Ukážeme si, jak v PHP elegantně produkovat kompletní dokumenty (HTML stránku, XML, e-mail a podobně).
Na Intervalu již vyšel článek "Jak v PHP poslat e-mail s přílohou", při posílání přílohy se však vloží příloha s příponou .dat, což je způsobeno špatným MIME typem. Budeme zde tedy řešit posílání přílohy e-mailem jiným způsobem a to pomocí MIME tří...
Osobní stránky doslova přetékají emailovými formulářemi a ikonkami ICQ online /offline. Za pomoci jednoduchých skriptů v jazyce PHP lze utvořit plnohodnotné osobní komunikační centrum.
Potřebujete-li na svých stránkách zjednodušit výběr států, stačí k tomu poměrně jednoduchý skript, aniž byste využívali databázi.
Chcete obohatit své stránky o informace , které se budou automaticky aktualizovat? Popíši vám to na příkladu v PHP, s jehož pomocí můžete doplnit své stránky o aktuální kurzovní lístek České národní banky.
Chyba 404 je chyba, která ohlašuje, že požadovaná stránka nebyla na doméně nalezena. Její zobrazení a upozornění se dá upravit. Navíc si ji můžete nastavit tak, abyste dostali zprávu, která vás bude informovat, kde se případná chyba nachází (požadova...



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting