XHTML

Nacházíte se na straně: 2/3. Celkem je zde: 50 záznamů.
V poslední době je mezi progresivními webdesignéry stále modernější vytvářet stránky v XHTML, nejlépe ve variantě Strict, ještě lépe pak ve verzi 1.1. Tomu, kdo má stránky v HTML, se už jen vysmějí. Není to dobře. Tito webdesignéři jsou totiž zaslepe...
Velkou výhodou (X)HTML dokumentů je, že kromě vlastního obsahu, čitelného v prohlížeči, mohou nést i řadu skrytých informací, metadat. Ve skutečnosti nám mohou metadata prozradit mnohem více než dokument sám. V poslední době však už bývají hlavičky, ...
Element "embed" je používán prohlížečem Netscape a jeho následovníky jako ekvivalent elementu "object", který se využívá při vkládání flashových animací do webových stránek. Lépe řečeno, není jen ekvivalentem, ale zároveň i jedinou funkční možnos...
Již jsme se probrali v podstatě všemi elementy striktního XHTML. Poněkud jsme ale při tom zanedbávali obsah, který pro ně DTD povoluje. To v tomto článku napravíme.
V tomto článku série o XHTML si řekneme něco o sloupcích v tabulce - představíme si elementy colgroup a col.
Dnes si budeme povídat o nejdůležitější součásti tabulek, a sice jejích buňkách. Ukážeme si, jak je používat i jak pomocí některých jejich atributů zpřístupnit tabulku pro nevizuální prohlížeče.
V následujícím článku si budeme povídat o titulku tabulky, ukážeme si jednotlivé skupiny řádek tabulky a také samotné řádky.
V podrobném přehledu XHTML budeme pokračovat seznamy a výčty, mimořádně důležitými prvky XHTML pro strukturování textu.
V dnešním článku se podíváme, jak vytvořit takzvaný subskript a superskript, budeme se zabývat zalamováním řádků, speciálními znakovými entitami a také si představíme zvláštní element pre.
Hlavní sémantické elementy XHTML jsou takové elementy, které říkají něco o obsahu, který obklopují, a umožňují tak i počítačům porozumět textu alespoň na minimální úrovni.
Vysvětleme si několik pravidel pro chování interpretů XHTML – především těch, které se týkají nakládání s neznámými prvky a bílými místy v kódu stránky (znaky jako mezera, řádkový zlom apod.).
Jak již název napovídá, přiblížím vám problematiku kódování dokumentu, a také si řekneme, jak správně používat v XHTML češtinu.
Již jsme si ukázali, jak jsou v DTD deklarovány elementy, atributy, znakové entity a parametrické entity. Dokončeme náš výlet do světa DTD představením typů atributů v XHTML.
V minulém díle seriálu o XHTML jste se dozvěděli, co je DTD a jak se na něj odkazujeme ze stránky. Podívejme se na to, jak jsou v DTD definovány elementy, atributy a entity.
Tentokrát se zaměříme na vytváření komentářů, znakové entity a vysvětlíme si XML deklaraci, Definici typu dokumentu (DTD) a Deklaraci typu dokumentu.
Ztrácet se v XHTML hned na začátku není nejlepší, proto vysvětlím pojmy, se kterými se budete setkávat, a hned po první stránce v XHTML představím také základní prvky XHTML – elementy a atributy.
Dnešním článkem se vydáme na cestu po celém XHTML, což je základní jazyk pro tvorbu webových stránek. Na konci byste měli být schopni vytvářet stránky tak, aby dodržovaly všechna pravidla XHTML a zároveň využívaly všech možností, které XHTML nabízí. ...



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting