CSS

Nacházíte se na straně: 5/5. Celkem je zde: 83 záznamů.
Dnes přijde na řadu zajímavé téma, a to obrázkové pozadí na webových stránkách versus kaskádové styly CSS. Pokud totiž použijete možnosti, které vám styly nabízejí, můžete dosáhnout poměrně zajímavých efektů. Záleží jenom na vaši fantazii a grafickém...
Velmi zajímavou kapitolou je působení kaskádových stylů CSS na různé seznamy v HTML stránce. Zde jsou seznamem míněny zejména nejčastější značky typu "ul", případně "ol". Méně častěji se používajítaké značky "dl", "dir" a "menu", které rov...
Zde vám přinášíme kompletní seznam stylů z normy CSS I, které jsou použitelné v HTML stránkách. Veškeré vlastnosti stylů jsou rozděleny do skupin podle svého významu. Každá skupina vlastností pak je v samostatné tabulce.
V předchozích dílech seriálu jsem podrobně popsal, jak se nastavují fonty, velikost písma, a další vlastnosti. Z hlediska práce s textem ještě velmi chybí popsat možnosti zarovnávání textu doleva, na střed, doprava apod. Tím se také bude zabývat tent...
Pokud jste alespoň zběžně přečetli minulé díly o CSS, jste již dostatečně schopní používat kaskádové styly CSS v praxi. Proto se dnes budu zabývat třídami a v příštím díle pseudotřídami, což je věc, která vámpřidá hodně elegance do vytváření stylů.
Do této chvíle jsem uvedl pouze jediný způsob, jak umístit styly do HTML stránky, a to pomocí značky "style". Dnes se budu zabývati dalšími možnostmi.
V době, kdy se začal rozvíjet web a vznikaly první verze jazyka HTML určeného pro psaní webových stránek se příliš nepočítalo s tím, že by někdy mohly webové stránky vypadat pěkně. V představách původních tvůrců HTML se totiž budoucí web nejspíše j...
V minulých dvou dílech jsem si ukázali naprosté základy, které nám umožňují s CSS styly více experimentovat. V tomto díle budeme zkoumat, jak můžeme nastavit různé druhy tvarů písem - fontů.
V předchozím díle jsem ukázal, jak nastavit font. V tomto díle se budu věnovat problematice velikosti písma. Kaskádové styly totiž nabízí tak bohaté možnosti nastavení velikosti písma, že jsem se rozhodl této problematice věnovat celý díl.
V minulých dvou dílech jsem psal o možnostech, které kaskádové styly nabízí pro definování druhu písma (fontu) a velikosti písma. V tomto díle se budu zmiňovat o zbylých možnostech určování vlastností písma pomocí kaskádových stylů CSS.
S pomocí kaskádovacích stylů se dají dělat různé zajímavé věci. Například je možné změnit pozadí všech formulářových prvků. Ptáte se jak? Nic těžkého to není a tento článek vám poradí.
V tomto díle bych rád popsal problematiku nastavování barev pomocí kaskádových stylů CSS. Protože je to ve svém důsledku celkem komplexní problematika, věnuji jí alespoň celý tento díl.
V operačním systému Windows existuje několik druhů kurzorů - jmenujme například kurzor Wait (přesýpací hodiny), který představuje ono pověstné čekání :o), nebo kurzor Hand (ruka) obvykle značící odkaz na www stránce, či kurzor Help pro systémovou ná...
Automatické generování obsahu - pseudo-prvky :before a :after, vlastnost content, automatické číslování, značky (markers); styly seznamů.
HTML má jeden celkem málo známý, ale velmi užitečný způsob práce s třídami, který může usnadnit tvorbu vzhledu stránek a především umožňuje jednoduché změny vzhledu celého webu.



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting