XHTML

Nacházíte se na straně: 3/3. Celkem je zde: 50 záznamů.
V poslední době se v oblasti Internetu objevují nové a nové zkratky. Mnozí už nestačí vnímat, o co vlastně jde. Jediné, co člověku nemůže uniknout, je neustálé prohlašování, že tentokrát půjde o revoluci, která naprosto změní svět. Ale na tyto slogan...
V prvním díle o XHTML jsem popsal, že XHTML znamená v podstatě možnost, jak zajistit, aby webová stránka psaná v jazyce HTML byla zároveň i dokumentem, který vyhovuje standardu XML. V podstatě standard XHTML je jakási živá voda, která má omladit stan...
Co více ještě napsat o XHTML? Na Intervalu se tomuto budoucímu nástupci HTML věnovalo několik zajímavých článků. Tento snad poslední článek o XHTML by vám měl usnadnit tvorbu stránek v XHTML formátu.
Vedle dodržení struktury XHTML dokumentu je vhodné nezapomínat na informace o jazyku dokumentu. Vysvětlím vám proč a současně vše doplním upřesněním elementu html.
V dalším díle našeho seriálu o XHTML si představíme základní atributy typické pro většinu elementů a také se začneme zabývat hlavičkou dokumentu, konkrétně elementem head.
Podívejme se podrobněji na problematiku rozčlenění dokumentu na logické úseky pomocí nadpisů, poskytování informací o autorovi a vyznačování změn v dokumentu.
Dnes si ukážeme element link. Ten slouží k definování vztahů dokumentu s jinými zdroji. Velmi často se využívá také k asociaci souborů se styly, kde nám umožňuje specifikovat různé alternativní styly.
Dnes si budeme povídat o odkazech – řekneme si, jak je vytvářet, ale především jak je správně používat. Tento článek ve skutečnosti předchází minulému článku, při jeho korekturách však bylo jejich vzájemné pořadí přehozeno, za což se vám redakce Inte...
Dnes se podíváme na atributy fokusu (accesskey, tabindex, onfocus a onblur). Také se budeme věnovat možným hodnotám atributů rel a rev.
V dnešním článku se podíváme na element body, sloužící k uzavření obsahu stránky, kontejnery div a span, jež nám umožňují dělit obsah na specifické oblasti, a element p, který vytváří odstavce.
Představím parametrickou entitu %attrs;, sdružující v sobě nejpoužívanější atributy, použitelné u většiny elementů. Seznámím vás také se styly a jak je lze začlenit do XHTML. Neopomenu také shrnout poznatky o XHTML, které jste se doposud dozvěděli.
Klientské skripty zajišťují určité chování stránky na základě vnějších podnětů, například akcí uživatele (po přejetí myší nad obrázkem se tento obrázek změní), typu počítače, prohlížeče, rozlišení obrazovky a podobně. Martin Snížek vás s jejich zajím...
Dalším elementem z hlavičky dokumentu, kterým se v našem seriálu budeme zabývat, je meta. Kromě vysvětlení jeho syntaxe a významu si uvedeme také většinu jeho tvarů, které se ve stránkách používají.
V dnešním pokračování seriálu o XHTML si představíme první elementy patřící do hlavičky dokumentu. Jsou to title sloužící pro titulek a base, který udává základní URI stránky.
V článku "Bezpečnost především - zamezení interpretace HTML kódu" jste se mohli dovědět, jak nebezpečný může být uživatel, je-li mu například na diskuzním fóru napsaném v PHP vložena do rukou zbraň v podobě formátování příspěvku pomocí XHTML elemen...
Standard XHTML je podle mě jeden z nejvýznamnějších kroků konsorcia W3C. Tento článek by vás měl přesvědčit, že i pomocí XHTML se dá vytvořit kvalitní web , kompatibilní se staršími prohlížeči, který bude správně zobrazován v mnoha různých prohlíže...



« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting