Naposledy přidané články

Nacházíte se na straně: 47/56. Celkem je zde: 936 záznamů.
Setkali jste se už někdy na internetu s odkazem, který tvořila pouze nepravidelná část obrázku? To, jak takové odkazy vytvářet přímo prostřednictvím HTML, se naučíte právě zde.
V minulém článku seriálu jsme si popsali blíže grafické formáty používané na webových stránkách. Dnes se budeme webové grafice ještě věnovat a to konkrétně zásadám použití obrázků na webu.
Automatické generování obsahu - pseudo-prvky :before a :after, vlastnost content, automatické číslování, značky (markers); styly seznamů.
Hotspoty alias klikací mapy se už dávno staly nedílnou a často využívanou součástí webových stránek. Po představení jednoho z nejzajímavějších hotspot editorů Live Image si můžete přečíst popis dalšího kvalitního programu z téže kategorie.
V minulém čtvrtém díle jsem se věnoval tipům pro obrázky na webu. Dnes, v pátém díle se budeme věnovat všeobecným zásadám při používání tabulek a ukážeme si také několik praktických tipů pro tabulky.
Bez kaskádových stylů se dnes už na moderním webu nelze obejít. Externích CSS editorů existuje poměrně hodně, proč tedy nezačít rovnou s tím nejlepším, co je pro Windows k dispozici?
Definování písma (fontu) a jeho parametrů ve stylech, problematika českých písem na webu.
Dnes opět pokračujeme v publikování toho, co by měl každý tvůrce webových stránek znát nazpamět i kdyby jej vzbudili ve dvě ráno. Narozdíl od minulého článku se dnes zaměříme na praktičtější a konkrétnější věci, což určitě oceníte.
V poslední době se více utvrzuji ve skutečnosti, že hlavně začínající webdesigneři určitě potřebují rady a postupy, které jim pomůžou lépe a rychleji vstřebat základní poznatky od zkušenějších webdesignerů. Takovým radám se bude věnovat tento článek.
Oblasti boxů, vlastnosti padding, margin a border; jak se zobrazuje pozadí v jednotlivých oblastech
Nejobsáhlejší seznam všech známých prohlížečů, s přehledem funkcí, předností a chyb hlavních browserů (NN2-6, Mozilla, IE2-6, Opera3-5 a Konqueror) + seznam téměř 200 prohlížečů s možností stažení všech historických verzí pro všechny OS.
Formátovací model CSS - postup generování boxů pro prvky HTML, vlastnost display, omezující bloky.
Formátovací model CSS - pozicování boxů, vlastnost position, vlastnosti left, top, right a bottom, použití zobrazovacích schémat, plovoucí boxy, vlastnosti float a clear, absolutní pozicování, vrstvy a vlastnost z-index.
Formátovací model CSS - vlastnosti width, height, min-width, max-width, min-height a max-height, algoritmy výpočtu rozměrů a okrajů boxů, výška řádků, vlastnosti line-height a vertical-align
Editory klikacích map najdeme prakticky u každého lepšího HTML editoru. Co ale použít v případě, kdy potřebujeme opravdu špičkový hotspot editor vybavený lupou a nástroji na kreslení polygonů od ruky? Live Image nabízí řešení.
Popis vlastností overflow, clip a visibility; jejich použití v DHTML.
Profesionální ASCII HTML editor HotDog určitě znáte, od uvedení jeho první verze už uplynul nějaký ten pátek. Většina verzí 6.x nabízí řadu zajímavých věcí, teprve verze 6.5 ale opětovně umožňuje bezproblémovou práci s češtinou a dalšími jazyky.
« Copyright © 2002 - 2017  Honza Petr | Reklama - Kontakt | Připojeno přes Kraja.cz | [ochrana osobních údajů] | RSS | Mapa webu »
Partneři: | Parabola | Povinné ručení | půjčky bez potvrzení příjmu Domény a webhosting půjčky bez registru inzeráty zdarma | hosting